Ultraforarbejdet mad

    Foredrag med læge & ph.d Kristin Evensen

    I mere end 50 år er vi blevet fortalt, at vi skal spise fedtfrit, fiberrigt og sukkerfrit, indtage seks stykker frugt og grønt om dagen og senest, at vi skal spise mest muligt plantebaseret. Der har sandsynligvis aldrig for været så meget forvirring om begrebet 'sund mad'.

    Men imens har en anden kosttrend udviklet sig under radaren: reelle råvarer og hjemmelavet mad er blevet erstattet af en stigende mængde ultraforarbejdet industrielt produceret mad.

    Denne udvikling ses i alle vestlige lande og resulterer i en kost, der domineres af ultraforarbejdede fødevarer, som ikke giver os vigtige næringsstoffer og samtidigt forstyrrer vores tarm og vores mæthedssignaler.

    Forvirret? 
    Kristins ønske er at skabe mindre forvirring omkring hvad kroppen i virkeligheden har brug for. Alt falder tilbage til bare to principper: at spise mere rigtig mad og mindre ultraforarbejdede fødevarer. Hun kommer også med konkrete tips til en travl hverdag og hvordan man kan navigere i et fødevaremarked domineret af ultraforarbejdede fødevarer.

    Kristin Evensen er uddannet læge fra Københavns Universitet, har klinisk erfaring fra børne- og ungdomspsykiatrien og forsker i øjeblikket i kvindesygdomme på Rigshospitalet. I fritiden har hun lnstagram-profilen @dr.kristinevensen, hvor hun forsøger at gøre viden om kost og forebyggelse let tilgængelig.

    Praktisk info

    Dørene åbnes kl. 18.30. Du møder bare op, du skal ikke bruge en "billet". Vi har en liste over de tilmeldte, som vi krydser af i døren.
    Nummer
    441956 - Ultraforarbejdet mad
    Første mødegang
    onsdag den 01.10.25 kl. 19:00 - 21:00
    Undervisere
    Adresse

    Domus Felix, Bygaden 20, 4320 Lejre

    Se på kort

    Mødegange
    1
    Pris
    Almen
    DKK 135,00
    onsdag den 01.10.25

    Kl. 19:00 - 21:00

    Kristin Evensen

    Bygaden 20, 4320 (Salen)

    Se på kort