Ultraforarbejdet mad
Foredrag med læge & ph.d Kristin Evensen
I mere end 50 år er vi blevet fortalt, at vi skal spise
fedtfrit, fiberrigt og sukkerfrit, indtage seks stykker frugt og grønt om dagen og
senest, at vi skal spise mest muligt plantebaseret. Der har sandsynligvis
aldrig for været så meget forvirring om begrebet 'sund mad'.
Men imens har en anden kosttrend udviklet sig under radaren: reelle råvarer og
hjemmelavet mad er blevet erstattet af en stigende mængde ultraforarbejdet industrielt produceret mad.
Denne udvikling ses i alle vestlige lande og resulterer i en kost, der
domineres af ultraforarbejdede fødevarer, som ikke giver os vigtige
næringsstoffer og samtidigt forstyrrer vores tarm og vores mæthedssignaler.
Forvirret?
Kristins ønske er at skabe mindre forvirring omkring hvad kroppen i
virkeligheden har brug for. Alt falder tilbage til bare to principper: at spise
mere rigtig mad og mindre ultraforarbejdede fødevarer. Hun kommer også med
konkrete tips til en travl hverdag og hvordan man kan navigere i et
fødevaremarked domineret af ultraforarbejdede fødevarer.
Kristin Evensen er uddannet læge fra Københavns Universitet, har klinisk
erfaring fra børne- og ungdomspsykiatrien og forsker i øjeblikket i
kvindesygdomme på Rigshospitalet. I fritiden har hun lnstagram-profilen
@dr.kristinevensen, hvor hun forsøger at gøre viden om kost og forebyggelse let
tilgængelig.
Praktisk info
Dørene åbnes kl. 18.30. Du møder bare op, du skal ikke bruge en
"billet". Vi har en liste over de tilmeldte, som vi krydser af i
døren.