Kurser, foredrag og oplevelser i Holbæk og Lejre.
Sports Allè 5B, 2. TV, 4300 Holbæk
LOF på FacebookHatha, Yin, Iyengar, Power - Vi tilbyder mange former af yoga.
Hvilken form for yoga skal du vælge?. Vi giver her en kort beskrivelse af de yogaformer du finder i kataloget.Hvis der blot står yoga som holdtitel, er det fordi underviseren mikser mellem de forskellige former for yoga.
Hatha yoga
Hatha yoga er en grundlæggende betegnelse for den fysiske del af yoga – det vil sige yogastillingerne. Hatha yoga er en bred betegnelse, og derfor kan de enkelte yogatimer i hatha yoga variere meget fra underviser til underviser. Fælles for hatha yoga er dog, at der er fokus på at lave én øvelse ad gangen i modsætning til yogaformer, hvor stillinger forløber i et flow. Søger du en rolig yogatime med pauser mellem stillingerne, er hatha yoga et godt valg. Der er tid til og fokus på, at du udfører hver enkelt hatha yoga-stilling korrekt og på dit niveau.
Yin yoga
Yin yoga er en rolig yogaform, hvor det handler om at strække kroppen og give slip frem for at styrke og udfordre. I yin yoga er der fokus på at mærke efter og skabe ro. De enkelte yogastillinger og yogastræk holdes i flere minutter ad gangen. Har du brug for at få afspændt krop og sind, er yin yoga noget for dig. Yin yoga er desuden god at dyrke, hvis du i forvejen dyrker hård træning eller andre mere fysisk krævende yogaformer, da fokus er på afspænding og stræk.
Vinyasa yoga
I Vinyasa yoga fortsætter man fra den ene stilling til den anden i et tempofyldt flow af kortere eller længere varighed, som bliver sammenkoblet med din vejrtrækning. I vinyasa yoga er der lige så meget fokus på selve flowet med at gå fra den ene øvelse til den anden, som der er på øvelser og stræk. Du får sved på panden, fordi der er forholdsvis meget tempo på og relativt få eller ingen pauser. Så du udfordrer kroppen og får pulsen op. Vinyasa yoga-timer følger ikke bestemte sekvenser som fx de fem tibetanere, så det er også et godt valg hvis du gerne vil have variation.
Power yoga
Power yoga er en form for vinyasa yoga, som blev udviklet for at gøre yogaen mere målrettet vestlige yogadyrkere. Intensiteten er højere i power yoga end i mange andre yogaformer. Power yoga er desuden ofte en blanding af klassiske yogaøvelser og mere fysisk krævende øvelser, som alle udføres i et flow. Er du ude efter en yoga, hvor du får sved på panden og får trænet din udholdenhed, er power yoga helt oplagt.
Iyengar yoga
Iyenga yoga er en videreudvikling af hatha yoga. Her lægges vægt på den rette teknik og detaljerne. Der er fokus på at være til stede og lære at lytte til krop og sind. Der bliver ofte brug remedier som blokke, bælter og tæpper. Tempoet er roligt, og yogastillingerne holdes ofte i længere tid ad gangen. Fordi iyengar yoga koncentrerer sig om, at yogastillingerne laves korrekt, er det en god begynderyoga, da du lærer stillingerne godt at kende og lærer at udføre dem helt rigtigt. Men iyengar yoga er også god for dig, der gerne vil have større kropsbevidst, mere nærvær, bedre koncentration og en god vejrtrækning.
Yoga Nidra
Yoga Nidra er et årtusinder gammelt begreb fra Indien.. Yoga Nidra betyder 'yogiens søvn' og er en dybt afstressende teknik, hvor man bliver guidet ind i en dyb meditativ tilstand. Den er god for dig som kæmper med at give slip, lider af søvnmangel, har angst eller er udbrændt.
Yin Yang yoga
Yin Yang yoga er en kombinationsyoga hvor Yang har fokus på styrke, balance og energi med øvelser fra Vinyasa yoga. I modsætning er der så Yin yoga for at fremme ro til nervesystemet, indre ro, nærvær og fordybelse.
De fem tibetanere
De 5 tibetanere er fem enkle yogaøvelser, som du bruger 20 minutter på at lave hver dag. De 5 tibetanere er bygget på baggrund af den taoistiske tro på, at sygdom er et resultat af, at energistrømmen i kroppen er blokeret. Det retter 'De fem tibetanere' op på. I følge hinduistisk tænkning faktisk så meget, at de fem riter, der udgør 'De fem tibetanere', garanterer et langt og sundt liv.
Bowspring yoga
Bowspring yoga er det nyeste skud på 'YOGA stammen'. Bowspring kombinerer traditionel yoga med den nyeste forskning og viden om anatomi og funktionalitet. Hele kroppen samarbejder i alle bevægelser, og på den måde re-programmerer man ikke kun muskler og led, men også bindevæv, nervesystem og åndedræt. Man bevæger sig med langsomme, men intense, koordinerede bevægelser, som skaber et ensartet spændingsforhold i muskler og væv. Det handler i høj grad om de arbejdsstillinger din krop er i, i hverdagen dvs. sidde, ligge, stå osv.
Du finder alle yoga kurser HER
yoga er for alle