Bevægelseshold

I tvivl om hvad der er det rigtige for dig ? Du er altid velkommen til en prøvetime. Ring til kontoret for aftale

Pilates
Pilates er udviklet med inspiration fra yoga og handler om at styrke og strække kroppen imod en bedre kropsholdning og funktion. Åndedrættet fylder også meget her. Pilates fokusere mere på styrke, kropsholdning og stabilitet end smidighed. Pilates er meget skånsomt, men hamrende effektivt og får fat i muskler, du slet ikke anede du havde. Så vær indstillet på at kunne mærke din krop når du går hjem fra undervisning.

 

Gotved
Gotved er grundtræning for alle. Øvelserne tager udgangspunkt i kroppens naturlige bevægelsesmønstre, og sammenhængen mellem musik og bevægelse er altid i fokus. Gotved tager udgangspunkt i Helle Gotveds særlige principper for bevægelse baseret på kroppens naturlige bevægemønster. Der arbejdes med kropsbevidsthed, holdning, kredsløbstræning, styrke, åndedræt og bevægelsesglæde. Der er altid  musik, der understøtter bevægelserne og skaber en god stemning i rummet.

 

Afspænding
Afspænding er forskellige teknikker, som hjælper dig med at slappe af og slippe spændinger i hele kroppen. Du kan både anvende længere og dybe afspændingsøvelser samt korte og enkle øvelser. Hvis du udfører afspænding regelmæssigt, opnår du bedst effekt. Du kan f.eks. bruge afspænding til lettere at falde i søvn eller som en god måde at få en pause i løbet af dagen. Hvis du føler dig stresset, har mange bekymringer eller har problemer med at sove, kan afspænding- eller åndedrætsøvelser være et godt redskab til at få ro på tanker og krop.

 

Fysiopilates
FysioPilates er baseret på traditionel pilates, men er modificeret så det passer med de fysioterapeutiske grundprincipper. Den er også “brudt ned” så den kan målrettes individuelt. Deltagere på disse hold har ofte rygproblemer og holdene er hensyntagende. Undervisere er uddannede fysioterapeuter.

 

Knogleskørhed – Osteoporose
Osteoporose betyder, at knoglemassen og knoglestyrken er nedsat i en grad, så det øger risikoen for knoglebrud, selv ved beskedne belastninger. Sygdommen rammer primært kvinder over 50 år, men forekomsten blandt mænd er stigende. Vi har hold specifikt målrettet dig med knogleskørhed hvor der arbejdes målrettet med træning af alle kroppens muskelgrupper. Det forebygger effektivt faldrisikoen, fordi træning styrker musklerne og balancen. Undervisningen tager udgangspunkt i den enkelte deltagers muligheder og behov.

 

Bækkenbundstræning
Bækkenbundstræning er ikke kun for dig der har en slap bækkenbund, men også for dig som gerne vil forebygge problemet. Og ja, mænd har også en bækkenbund. Mænd, der har gennemgået en operation for prostata cancer kan have stor glæde af træningen. Forebyggende og efterfølgende træning af bækkenbunden kan være forskellen mellem at kunne holde tæt eller leve med at gå med ble.

 

Varmtvandstræning
Træning i varmtvandsbassin er godt for dig, der har problemer i led, ryg og muskler. Varmtvandstræning er skånsom, og du har større bevægelsesfrihed i vandet end på land. Vandet er 33-36 grader varmt og bassinet er ca. 120 cm dybt.  Træning i varmtvandsbassin er meget populært blandt mennesker med f.eks. gigt eller ømme muskler og led. Du træner ikke knoglestyrke så en kombination med med f.eks. et knogleskørhedshold er en god ide.

 

ZUMBA® GOLD
ZUMBA® GOLD er for den aktive, der søger en dansetime uden hop. Det er en sjov og effektiv motionsform, der kombinerer latin danseelementer i en ny og utraditionel træningsform, du vil elske. Det er en god all-round træning for hele kroppen i takt til skønne rytmer, du ikke kan stå stille til.  Du behøver ikke at være god til at danse eller være i super form, når du starter. Formen kommer hen ad vejen, imens du danser og har det sjovt. 

Groove
Groove er egentlig som at have en fest med en sjov og nem danseform. Det er enkle bevægelser og lette trin og danser til en masse dejlig musik af forskellige genrer (pop, R&B, dance, salsa, latin, jazz, soul, disco, rock etc.). Alle danser til samme rytme og trin, men alle danser hver især på deres egen unikke måde.  Du bliver introduceret til 1-3 simple trin og enkle bevægelser, som du danser på din egen måde. Groove kan ganske enkelt ikke gøres forkert. Groove er en sjov motion der giver god energi. Du behøver ikke have danseerfaring. Du skal bare have lyst til at danse.

 

Qi Gong
Qigong (udtales ”Tjigång”) er langsomme kinesiske helseøvelser der bygger på traditionel kinesisk medicin, og filosofien bag Daoismen. I Qigong er der er vægt på bevægelse, åndedræt, visualisering og livsenergien. Ideen er igennem øvelserne at flytte fokus fra hovedet og tankerne, til kroppen og nærvær – så krop og sind sammenkobles. Bevægelserne er langsomme, rolige og flydende, og øvelserne er enkle. Bevægelserne er bl.a. medvirkende til at du får løsnet op i led, afspænder og styrker musklerne.

Du finder alle bevægelseshold her

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LOF Holbæk-Lejre