Ultraforarbejdet mad

    I mere end 50 år er vi blevet fortalt, at vi skal spise fedtfrit, fiberrigt og sukkerfrit, indtage 6 stykker frugt og grønt om dagen og senest, at vi skal spise mest muligt plantebaseret. Der har sandsynligvis aldrig for været så meget forvirring om begrebet "sund mad".

    Men imens har en anden kosttrend udviklet sig under radaren: Råvarer og hjemmelavet mad er blevet erstattet af en stigende mængde ultraforarbejdet
    industrielt produceret mad.

    Denne udvikling ses i alle vestlige lande og resulterer i en kost, der domineres af ultraforarbejdede fodevarer, som ikke giver os vigtige næringsstoffer, og, samtidig forstyrrer vores tarm og vores mæthedssignaler.

    Forvirret? 
    Kristins ønske er at skabe mindre forvirring omkring hvad kroppen i virkeligheden har brug for. Alt falder tilbage til bare to principper: at spise mere rigtig mad, og mindre ultraforarbejdede fodevarer. Hun kommer også med konkrete tips til en travl hverdag og hvordan man kan navigere i et fodevaremarked domineret af ultraforarbejdede fødevarer.

    Kristin Evensen er uddannet læge fra Københavns Universitet, har klinisk erfaring fra børne- og ungdomspsykiatrien og forsker i øjeblikket i kvindesygdomme på Rigshospitalet. I fritiden har hun lnstagram-profilen @dr.kristinevensen, hvor hun forsøger at gøre viden om kost og forebyggelse let tilgængelig.

    Praktisk info

    Dørene åbnes kl. 18.30. Du møder bare op, du skal ikke bruge en "billet". Vi har en liste over de tilmeldte, som vi krydser af i døren.
    Nummer
    442161 - Ultraforarbejdet mad
    Første mødegang
    tirsdag den 24.09.24 kl. 19:00 - 21:00
    Undervisere
    Adresse

    LOF Holbæk-Lejre, Seminarieparken 2, 4300 Holbæk

    Se på kort

    Mødegange
    1
    Pris
    Almen
    DKK 100,00
    tirsdag den 24.09.24

    Kl. 19:00 - 21:00

    Kristin Evensen

    Seminarieparken 2, 4300 (Kuben)

    Se på kort