Guidet tur til Sprogø & Nyborg

    Unik heldagstur med natur, kultur og historie

    Sprogø er lukket land for de fleste, men på denne tur har vi skaffet dig en unik adgang til øen, så du kan komme med på en enestående rejse i natur, kultur og historie.

    Sprogø er en enestående og fredet ø i centrum af mere end tusind års danmarkshistorie. Her er unik flora og fauna, historiske fortidsminder og moderne tekniske installationer. Vi får fortalt om pigehjemmet på Sprogø, der fra 1923-1961 var en anstalt for "moralsk defekte" kvinder, og bliver klogere på, hvordan Sprogø igennem tiderne har spillet en central rolle i vores historie. Lige fra Valdemars Borg blev anlagt på Sprogø som en del af Danmarks forsvar mod Venderne, til vore tiders transportkorridor via Storebæltsforbindelsen. Ikke kun kongen på Nyborg Slot havde øje for Sprogøs fortræffeligheder. Grundet sin isolerede placering i Storebælt, har Sprogø givet liv til et helt enestående dyre- og planteliv, som ikke findes andre steder.  

    Efter turen til Sprogø kører bussen videre til Nyborg. Den strategisk vigtige beliggenhed benyttede kongerne til at gøre Nyborg til residensstad. Her holdt Danehoffet, middelalderens parlament, til. Når rigets mægtigste mænd var samlet, blev der afviklet ridderturneringer og markeder i byen. Alt imens blev der bag murene på Nyborg Slot truffet epokegørende beslutninger. Danmarks første grundlov, Erik Klippings håndfæstning, er underskrevet på Nyborg Slot i 1282, og Danmarkshistoriens hidtil sidste kongemorder er også dømt her.

    Efter en god frokost på et centralt beliggende spisested i byen tager vores guide os med på en spændende byvandring i tid, sted og rum, hvor Nyborg bliver centralt placeret – både historisk men også ift. den dag i dag.

    Efter byvandringen kører bussen os retur til Holbæk med ankomst ca. 17.30.  

    Praktisk info

    Billetprisen er inkl. bus t/r Holbæk inkl. broafgift, guidet rundtur på Sprogø samt byvandring med guide inkl. frokost (smørrebrødstallerken med 3 stk. smørrebrød) og en valgfri lille vand/sodavand ifm. frokosten. Ønsker du yderligere mad/drikke undervejs på turen skal du selv sørge for at have dette med. Husk fornuftigt fodtøj og overtøj, da vi er under åben himmel på Sprogø. Turen er derfor ikke egnet for dårligt gående.

    Mødested: Bussen afgår fra Adm. centret, Jernbanevej 6, 4300 Holbæk kl. 8.00. Bussen kører præcist fra opsamlingsstedet, så SØRG FOR AT KOMME I GOD TID og senest 15 min. før, da den ikke venter hvis du er forsinket. Når vi kommer retur bliver du sat af samme sted, altså Adm. centret, Jernbanevej 6, 4300 Holbæk. Det er ikke muligt at blive samlet op eller sat af andre steder end den angivne adresse i Holbæk.
    Nummer
    441979 - Guidet tur til Sprogø & Nyborg
    Første mødegang
    torsdag den 17.10.24 kl. 08:00 - 17:30
    Undervisere
    Adresse

    SE TEKST,

    Se på kort

    Mødegange
    1
    Pris
    Almen
    DKK 975,00
    torsdag den 17.10.24

    Kl. 08:00 - 17:30

    LOF vært